4 tegn på den mannlige overgangsalderen

Vi skal alle gjennom overgangsalderen. Det er et fenomen som rammer både kvinner og menn. Menns overgangsalder, også kjent som andropause, er en langsom og progressiv prosess. Den beskriver en periode der testosteronnivået reduseres på grunn av aldring. Testosteron er et hormon som produseres i testiklene og binyrene, og er ansvarlig for mange funksjoner.

Hos menn begynner testosteronnivået å synke i 30-35 års alderen, men de fleste vil ikke merke symptomene før i 40 års alderen. Det er flere symptomer som kan forekomme, men noen er mer vanlige enn andre. Testosteronnivået avtar gradvis gjennom hele voksenlivet, ca. en prosent i året etter fylte 30 år. En faktor er at det synker jevnt og trutt over flere år, som resulterer i at symptomene blir mer gradvise og mindre merkbare. Som sagt reduseres testosteronet over en lang periode, men konsekvensene av dette er ikke fullt ut kjent. 

Måten du kan få konstatert lavt testosteronnivå på er ved å ta en blodprøve. Noen menn kan ha et lavere testosteronnivå enn normalt, uten å vise noen symptomer eller tegn. I disse tilfellene er det heller ikke noe behov for behandling. På den andre siden, for noen menn kan lavt testosteron føre til en rekke symptomer og plager. Vi har samlet 4 av de vanligste tegnene på overgangsalderen for menn: 

1. Seksuell funksjon

En reduksjon av testosteronet i kroppen kan føre til en rekke endringer i kroppen, både fysisk og mentalt. Når det gjelder den seksuelle funksjonen kan menn kjenne på ulike problemer, ubehag eller plager. Dette kan være redusert lyst, ereksjonsproblemer, infertilitet og mindre testikler. Det er normale tilstander menn kan oppleve. Ereksjonsproblemer referer til vanskeligheter med å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Infertilitet referer til nedsatt fruktbarhet, som betyr at manglende graviditet kan skyldes redusert sædkvalitet. 

2. Søvnvasker

Søvnvansker i overgangsalderen skyldes hormonelle endringer i kroppen som kan påvirke søvnkvaliteten. Det kan forekomme problemer som søvnløshet eller økt søvnighet. Det kan føre til vanskeligheter med innsovning, oppvåkninger om natten eller et behov for mer søvn. 

Mann - søvn

3. Fysiske endringer

Overgangsalderen kan medføre fysiske endringer i kroppen, som redusert muskelstyrke, redusert bentetthet, hovne eller ømme bryster, tap av kroppshår og mindre energi. Det skyldes en reduksjon av testosteron i kroppen som kan påvirke kroppens evne til å bygge og opprettholde muskelmasse, samt regulere fettlagring. Muskelmasse er viktig for å opprettholde en god helse, da det bidrar til å øke styrken og utholdenheten, samt å øke forbrenningen. Tap av muskelmasse kan føre til reduksjon i styrke og utholdenhet, og kan også øke risikoen for skader og fall.

Mann - vektøkning

4. Følsomhet

Lavt testosteronnivå kan på et mentalt plan føre til endringer i følelseslivet. Det er vanlig at du blir mer følsom enn normalt. Dette kan være humørsvingninger og irritabilitet, som kan gi en følelse av mindre motivasjon, selvtillit, tristhet, nedstemthet, konsentrasjons- og hukommelsesproblemer. Dette er grunnet en reduksjon i produksjonen av testosteron som kan påvirke hjernen og nervesystemet. 

Ta manndommen tilbake

VigroVital er et nøye sammensatt kosttilskudd med 18 utvalgte ingredienser. Hver ingrediens støtter mannens naturlige funksjon, og gir en god effekt på flere områder. VigroVital inneholder virkestoffer som har dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen din. Sink bidrar til å opprettholde et normalt testosteronnivå og vitamin B3 bidrar til normal energiomsetning og reduserer tretthet og utmattelse. I tillegg bidrar magnesium til normal muskelfunksjon.

VigroVital er vår bestselger for menn. Hele 9 av 10 som prøver, velger å fortsette og anbefaler det gjerne til andre. 

Få tilbake kraften og energien – gjør som tusenvis av andre norske menn, prøv VigroVital GRATIS* du også!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve VigroVital GRATIS* i 30 dager!